Herbicide Attention

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anonyme12
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Herbicide Attention

Message par anonyme12 »

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Résumé:
Pesticides : Attention !
La rémanence du glyphosate, utilisé dans le Roundup, contamine l'eau et nos aliments et se retrouvent dans notre corps. Les pesticides augmentent les effets préjudiciables d'autres résidus et toxines chimiques contenus dans l'environnement et perturbent les fonctions normales du corps et induisent la maladie, comme l'autisme, le cancer, l'obésité, des maladies gastro-intestinales, l'infertilité, etc.



Roundup herbicide in OGM Plants and Water

Glyphosate - the active ingredient in Monsanto’s herbicide Roundup – keep emerging. Testing shows that people in 18 countries across Europe have glyphosate in their bodies.
A 2011 study detected glyphosate in 60-100 percent of all US air and rain samples, and last year another study revealed widespread glyphosate contamination in groundwater. When groundwater is used as a drinking water source, this contamination poses a risk to animals, plants and humans alike.

=> Le glyphosate - la substance active dans l'herbicide "Roundup" de Monsanto – continue d'émerger. Des tests prouvent que les gens dans 18 pays à travers l'Europe ont du glyphosate dans leurs corps. Une étude 2011 a détecté le glyphosate dans 60-100 pour cent de tous les échantillons d'air et de pluie aux USA, et une autre étude a indiqué l'année dernière la contamination répandue de glyphosate dans les eaux souterraines. Quand des eaux souterraines sont employées comme source d'eau potable, cette contamination pose un risque aux animaux, aux usines et aux humains aussi.

Now, the first-ever test for weed killer contamination in human bodies was commissioned by Friends of the Earth Europe5. Volunteers from 18 different countries provided urine samples.
Of the 182 urine samples tested, an average of 44 percent was found to contain glyphosate, although the proportion of contamination varied from country to country.
=> Des 182 échantillons d'urine testés, une moyenne de 44 % s'est avérée contenir le glyphosate, bien que la proportion de contamination change d'un pays à l'autre.

Macedonia and Bulgaria had the least number of positive tests (10 percent), while 90 percent of samples in Malta tested positive. Seventy percent of volunteers in Germany, UK and Poland had the weed killer in their bodies.
=> La Macédoine et la Bulgarie ont eu le moindre nombre de tests positifs (10 pour cent), alors que 90 pour cent d'échantillons à Malte étaient positif. Soixante-dix pour cent de volontaires en l'Allemagne, au Royaume Uni et en Pologne ont l'herbicide dans leurs corps.

Can you even imagine what the results might be if similar testing was conducted in the US, considering the fact that Americans eat their own weight or more in genetically engineered foods6 each and every year—in large part because the US does not require GE foods to be labelled, so many are still completely in the dark about such stealth ingredients.
The fact that close to half of all people are testing positive for glyphosate (including countries that don’t even use it) is profoundly disturbing in light of the recent findings that this commonly used weed killer may be among the most important factors in the development of modern diseases, as the pathway by which glyphosate kills plants is the identical pathway found in animal and human gut bacteria.
According to Friends of the Earth Europe’s spokesperson Adrian Bebb7:
“Most people will be worried to discover they may have weed killer in their bodies. We tested people living in cities in 18 countries and found traces in every country. These results suggest we are being exposed to glyphosate in our everyday lives, yet we don’t know where it is coming from, how widespread it is in the environment, or what it is doing to our health.
=> La plupart des gens seront inquiets de découvrir qu'ils peuvent contenir l'herbicide dans leur corps. Nous avons testé des personnes vivant dans 18 pays et trouver des résidus dans chaque pays. Ces résultats suggèrent que nous sommes exposés au glyphosate dans notre vie de tous les jours, même si nous ne savons pas d'où cela provient, à quel point cela est étendu dans notre environnement, ou ce que cela occasionne à notre santé.

Our testing highlights a serious lack of action by public authorities across Europe and indicates that this weed killer is being widely overused. Governments need to step-up their monitoring and bring in urgent measures to reduce its use. This includes rejecting any genetically modified crops that would increase the use of glyphosate.”

Glyphosate Found to Be Carcinogenic in Infinitesimal Amounts
(…)
=> Le glyphosate est avéré cancérogène dans des quantités infinitésimales.

Glyphosate Implicated as Driver of Modern Diseases
Another groundbreaking report, published earlier this month in the journal Entropy9, argues that glyphosate residues, found in most commonly consumed foods in the US, “enhance the damaging effects of other food-borne chemical residues and toxins in the environment to disrupt normal body functions and induce disease.” As explained by the authors, Dr. Stephanie Seneff and Anthony Samsel:

=> Le glyphosate est impliqué comme précurseur / facteur de risque dans les maladies modernes.
Un autre rapport, publié plus tôt ce mois dans le journal Entropy, affirme que les résidus de glyphosate, trouvés dans les aliments de consommation courante aux USA, « augmentent les effets préjudiciables d'autres résidus et toxines chimiques contenus dans l'environnement et perturbent des fonctions normales du corps et induisent la maladie
Comme expliqué par les auteurs, Dr. Stephanie Seneff et Anthony Samsel :

“Glyphosate’s claimed mechanism of action in plants is the disruption of the shikimate pathway... The currently accepted dogma is that glyphosate is not harmful to humans or to any mammals because the shikimate pathway is absent in all animals.
However, this pathway is present in gut bacteria, which play an important and heretofore largely overlooked role in human physiology through an integrated biosemiotic relationship with the human host. In addition to aiding digestion, the gut microbiota synthesize vitamins, detoxify xenobiotics, and participitate in immune system homeostasis and gastrointestinal tract permeability. Furthermore, dietary factors modulate the microbial composition of the gut.”
=> « Le mécanisme avéré de l'action du Glyphosate sur les bactéries intestinales est la rupture de la voie du shikimate… Le dogme actuellement admis est que le glyphosate n'est pas nocif aux humains ou à aucun mammifère parce que la voie shikimate est absente chez tous les animaux.
Cependant, cette voie est présente dans les bactéries intestinales, qui jouent un rôle important et jusqu'ici en grande partie négligé en physiologie humaine. En plus de faciliter la digestion, le microbiote intestinal synthétise des vitamines, détoxifie les xénobiotiques, et le participent à la perméabilité de l'appareil gastro-intestinal, et à l'homéostasie de système immunitaire. En outre, les facteurs diététiques modulent la composition microbienne de l'intestin. »
Vocabulaire : Voie du shikimate
L'acide shikimique, plus connu sous sa forme anionique, les shikimates, est un intermédiaire biochimique important dans les plantes et les micro-organismes. C'est un précurseur, notamment au niveau de la synthèse de trois acides aminés essentiels.


Remember, the bacteria in your body outnumber your cells by 10 to 1. For every cell in your body, you have 10 microbes of various kinds, and all of them have the shikimate pathway, so they will all respond to the presence of glyphosate! It causes extreme disruption of the microbe’s function and lifecycle; worse yet, glyphosate preferentially affects beneficial bacteria, allowing pathogens to overgrow. At that point, your body also has to contend with the toxins produced by the pathogens. Once the chronic inflammation sets in, you’re well on your way toward chronic and potentially debilitating disease. In a nutshell, Dr. Seneff has summarized the two key problems caused by glyphosate in the diet as:
• Nutritional deficiencies
• Systemic toxicity
She believes glyphosate is possibly the most important factor in the development of multiple chronic diseases and conditions that have become prevalent in Westernized societies, including but not limited to:
Autism
Gastrointestinal diseases such as inflammatory bowel disease, chronic diarrhea, colitis and Crohn's disease
Obesity
Allergies
Cardiovascular disease
Depression
Cancer
Infertility
Alzheimer’s disease
Parkinson’s disease
Multiple sclerosis
ALS

=> Le Dr Seneff a résumé les 2 problèmes clés causés par le glyphosate dans l'alimentation:
- Déficiences nutritionnelles
- Toxicité systémique.


Elle croit que le glyphosate est probablement le facteur le plus important dans le développement des maladies chroniques multiples et des conditions qui sont répandues dans les sociétés occidentalisées, incluant mais non limité :
L'autisme
Les maladies gastro-intestinales telles que la maladie inflammatoire du colon, la diarrhée chronique, les colites et la maladie de Crohn.
L'obésité
Les allergies
Les maladies cardio-vasculaires
La dépression
Le cancer
L'infertilité
La maladie d'Alzheimer
La maladie de Parkinson
La sclérose multiple
Sclérose latérale amyotrophique ou Maladie de Lou Gehrig ou maladie de Charcot.[/color]

Help Spread the Word, as Most Consumers Are Still Unaware of Risks from GMOs
(…)
=> Faites circuler l'info car la plupart des consommateurs sont encore ignorants du risque des OGM.


Keep Fighting for Labelling of Genetically Engineered Foods
(….)
=> Continuez le combat pour l'étiquetage des aliments modifiés génétiquement.

Source : Dr Mercola
http://articles.mercola.com/sites/artic ... 0625#_edn1" onclick="window.open(this.href);return false;


toronto
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Enquête de référencement : ami

Re: Herbicide Attention

Message par toronto »

Plus qu'à aller vivre en Macédoine ou en Bulgarie !
C'est sûr que tous les produits chimiques (pas que le glyphosphate) sont à l'origine de bon nombre de maladies.


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